REKLAMA
Veľkonočná bábovka
Bábovka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček cukor
- 1 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 kypriaci prášok
- 2 kl kakao
- 2 ks vajce
- 100 g čokoláda
- 20 g rastlinný tuk
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
Vajcia šľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme postupne mlieko, olej. Múku miešame s kypriacim práškom a postupne primiešame do cesta. Bábovkovú formu vymažeme tukom, posypeme múkou, aby sa nám bábovka neprilepila na formu. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakaový prášok. Cesto lejeme do formy striedavo bledú aj tmavú časť. Bábovka je pripravená na pečenie. Po 40 min. pečenia ju vyberieme z rúry a necháme bábovku vo forme mierne vychladnúť. Potom ju vyklopíme na tanier. Z roztopenej čokolády a Cery pripravíme polevu. Vychladnutú bábovku polejeme. Bábovka je hotová, môžeme hostiť návštevy.