REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fKkb9aEB2KtjDuZRAcxL/44400b0381648e43b9a5782d64fceb.jpeg)
Veľkonočná žemľovka
Rýchle jedlo zo starších rožkov
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 ks lúpačky čokoládové
- 3 ks rožky
- 2 ks vajce
- 2 Balíky vanilkový cukor DrOetker
- 100 ml mlieko
- 125 g maslo
- 2 hrste hrozienka
- 2 ks jablko
- 1 ks broskyňový kompót
- 2 Balíky škoricový cukor DrOetker
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Sladké pečivo s kakaovou plnkou a rožky nakrájame na kúsky do veľkej misy. Pokvapkáme rozpusteným maslom.
2. Krok
Pridáme vajcia, mlieko, vanilkové cukre.....rozmiešame
3. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ten pridáme do masy z rožkov.
4. Krok
Zapekaciu misu vymažeme maslom, navrstvíme polovicu zmesi z rožkov pokladieme ovocie, najprv broskyne, potom strúhané jablká. Zasypeme hrozienkami. Na to dáme škoricový cukor a vanilkový cukor.
5. Krok
Ovocie zakryjeme vrstvou zmesi. Zasypeme škoricovým cukrom, na vrch dáme pár kúskov masla a šup do rúry. Pečieme do zlatista.