Zdroj: Canva
Veľkonočné čokoládové vajíčka
Ako urobiť veľkonočné čokoládové vajíčka? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 200 g tmavá čokoláda
- 200 g biela čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Obe čokolády si samostatne roztopíme vo vodnom kúpeli (dvojitý kotol). Dávame pozor, aby čokoláda nebola horúca, ideálne je mať teplomer a kontrolovať teplotu aby nepresiahla 45 °C.
Po roztopení a správnej teplote odstránime z ohňa. Ideálne aby sa čokoláda schladila o 10 stupňov kým s ňou začneme pracovať. Stále miešame.
Formy na vajíčka začíname plniť tmavou čokoládou. Ideálne je použiť štetec a vrstviť. Každú vrstvu necháme trochu stuhnúť a dávame ďalšiu. Pri každom vajíčku dáme dve vrstvy tmavej a dve bielej čokolády.
Polovice vajec opatrne vyformujte a orežte okraje ostrým nožom. Okraje potrieme trochou rozpustenej čokolády, potom opatrne spojíme dve polovice a vytvoríme jedno vajíčko. Opatrne vložte späť do formy a chlaďte 10 až 15 minút, alebo kým nestuhne.