REKLAMA
Veľkonočný baránok - recept
Tradičný veľkonočný dezert, len trochu modernejší :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 80 g ghee
- 20 g celozrnná špaldová krupica
- 300 ml mlieko polotučné
- 300 g celozrnná špaldová múka
- 3 čajová lyžička kypriaci prášok
- 40 g Med
- 80 g hnedý cukor
- 3 kus vajce
- 1 polievková lyžica vanilková esencia
- 1 kus citrónová kôra
- 100 g biely grécky jogurt
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
170 min.
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov, formu na baránka vymažeme maslom a vysypeme špaldovou krupicou.
2. Krok
Vo väčšej miske zmiešame mlieko, celozrnnú špaldovú múku, prepustené maslo, prášok do pečiva, med, trstinový cukor, 3 vajcia, vanilkový extrakt, kôru z jedného citrónu a grécky jogurt. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto.
3. Krok
Pripravené cesto vlejeme do pripravenej formy na baránka a dáme piecť do rúry na 60 -75 minút. Kontrolujme zapichnutím špajle alebo špáradla do baránka. Ak na špajli zostanú kúsky cesta pečte ďalších 10 minút.
4. Krok
Upečeného baránka ihneď vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť.