REKLAMA
Veľkonočný koláč
Jednoduchý veľkonočný koláč z ďatlí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g ďatlová pasta
- 3⁄4 šálky mlieka
- 1⁄3 šálky kryštálový cukor
- 1⁄2 šálky oleja
- 1 šálka hladká múka
- 1⁄2 kypriaceho prášku
Poleva
- 1⁄2 tvaroh jemný
- 1 nátierkové maslo bez príchute
- 1 vanilkový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Do misky si nalejeme mlieko, pridáme doň pastu z ďatlí a premiešame. V druhej miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva. Pridáme olej a mlieko s pastou.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Vymiešame cesto, ktoré nlejeme do vymastenej formy. Cesto na povrchu uhladíme. Dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30 minút.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Ako sa nám veľkonočný koláčik pečie, pripravíme si polevu. V miske vymiešame tvaroh s pomazánkovým maslom a vanilkovým cukrom.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Polevu natrieme na upečený koláčik. Mal by byť už vychladený aby nám poleva nestekala.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Na záver už môžeme koláčik len dozdobiť pomocou farebných zdobiacich tyčiniek.
Zdroj: Youtube