REKLAMA
Zdroj: Canva.com
Veľkonočný zajac - domáci recept
Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 4 pl horúca voda
- 1 Hŕstka mleté orechy
- 4 pl olej
- 200 g polohrubá múka
- podľa chuti rum
- 1 čl kypriaci prášok
- 120 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.
2. Krok
Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.
3. Krok
Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.
4. Krok
Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.
5. Krok
Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.
6. Krok
Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.