REKLAMA

Zdroj: Canva.com

Veľkonočný zajac - domáci recept

Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
8
  • 4 pl horúca voda Pridané do
  • 1 Hŕstka mleté orechy Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • podľa chuti rum Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 120 g cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

2. Krok

Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.

3. Krok

Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.

4. Krok

Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.

5. Krok

Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.

6. Krok

Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov