Venčeky z odpaľovaného cesta
Tento recept mám od kolegyne,síce sa možno zdá náročný,,nieje tomu tak ,skúste. 😊
Ingrediencie
Cesto
- 2 dcl vody
- Štipka soľ
- 70 g margarín
- 120 g hrubá múka
- 3 vajce
Plnka
- 1⁄2 l plnotučné mlieko
- 11⁄2 balenia Zlatý klas (prášok)
- 200 g Hera
- 150 g práškový cukor
- rum
Najnovšie letáky
Postup
Do vody dáme soľ,margarín a dáme variť .
Keď sa rozpustí margarín pridáme do vody múku a miešame až kým nevznikne hustá kaša ktorá sa nelepí na varešku.
Do vychladnutého cesta pridáme po jednom vajíčku primiešame postupne do cesta.
Poriadne premiešame vznikne tuhá kaša.
Cesto dáme do vrecúška a vytláčame venčeky na plech vyložený papierom na pečenie.
PInka:
Do mlieka dáme zlatý klas a uvaríme puding.
Necháme vychladnút.
Do misky dáme heru maslovú a pr.cukor,spolu dobre rozmiešame .
Do herovej hmoty pridáme vychladnutý puding a ručným šlahačom spolu rozmiešame na jemný krém,môžme pridať pár kvapiek rumu.
Venčeky prekrojíme a touto plnkou plníme prekrojené venčeky (taktiež môžme vrecúškom je to krajšie)
Na plnku dáme šlahačku a prikryjeme vrškom venčeka a dáme trošku vychladiť.
Vrch venčeka len pocukrujeme alebo dozdobime čokoládou alebo inou polevou,podľa vlastnej chuti. Dobrú chut