Zdroj: Facebook
Veterník na plechu - recept
Karamelový veterník na plechu je proste mňam !
Ingrediencie
Odpaľované cesto
- 750 ml voda
- 230 g maslo
- 230 g múka
- Štipka soľ
- 8 ks vajce
Plnka
- 750 ml mlieko
- 2 Balíky karamelový puding
- práškový cukor
- 250 g maslo
- 500 ml šľahačka
- 2 Balíky stužovača šľahačky
- cukor
Karamel
- 250 g krupicový cukor
- 250 ml šľahačka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Spravíme si odpaľované cesto. Vodu rozohrejeme s maslom a soľou, a pridávame múku. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni, až sa cesto nelepí. Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajíčka, každé riadne vymiešame.
Cesto si rozdelíme na dve časti. Dáme na dva plechy vystlané papierom na pečenie piecť, vo vyhriatej rúre na 180°C na 40 minút.
Pudingy si uvaríme v mlieku a osladíme podľa chuti. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom (opäť množstvo podľa toho aké sladké máte radi) a postupne pridávame vychladnutý puding k šľahačke.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a cukrom.
Na jeden plát cesta si vylejeme pudingový krém a na vrch šľahačku. Položíme na vrch druhý plát cesta.
Pripravíme si v hrnci karamel a ten potom vylejeme rovnomerne na vrch koláča.
Dáme vychladnúť a môžeme nakrájať a podávať. Dobrú chuť !