REKLAMA

Veterníky s ovocnou posýpkou

Tak toto je môj obľúbený dezert, tentokrát vylepšený o lyofilizované ovocie. Dokonalá sladko-kyselkavá kombinácia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Cesto

  • 180 g polohrubej múky Pridané do
  • 6 ks vajec Pridané do
  • 240 ml vody Pridané do
  • 125 polievková lyžica maslo Pridané do
  • 1 pl kryštálového cukru Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do

Krém

  • 500 ml mlieka Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 2 žĺtky Pridané do
  • 150 g kryštálového cukru Pridané do
  • 30 g hladkej múky Pridané do
  • 30 g Zlatého klasu Pridané do
  • 500 ml smotany na šľahanie Pridané do

Karamelová poleva

  • 150 g cukor krupica Pridané do
  • 100 g smotana na varenie Pridané do
  • 60 g masla Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom nakrájaným na kocky. Pridáme cukor, soľ a múku. Miešame, kým sa cesto spojí a odpaľujeme ho približne 2 – 3 minúty. Necháme mierne vychladnúť. Postupne primiešavame po jednom vajíčka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ho nanesieme do tvaru kruhov. Pečieme na 180 °C približne 20 minút.

2. Krok

Z mlieka, vajíčok, cukru, múky a Zlatého klasu si uvaríme puding. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme k vyšľahanému pudingu a spojíme.

3. Krok

Vychladnuté veterníky prekrojíme na polovice. Vrchné korpusy namáčame v karamelovej poleve a necháme stuhnúť. Na spodný korpus nanesieme do kruhu najprv pudingový krém, posypeme lyofilizovaným ovocím a prikryjeme vrchom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4812 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Mascarpone

340 receptov

Raňajky

1465 receptov

Večera

4530 receptov

Dezert

3701 receptov