REKLAMA
Jazmínová ryža - základný recept
Recept na perfektne urobenú jazmínovú ryžu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 šálky jazmínovej ryže
- 21⁄2 šálky studenej vody
- 1 čl soľ
- 1 bujón
- 1 čl extra panenského olivového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Ryžu dobre prepláchnite v sitku, kým nebude voda číra.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Vložte ryžu do hrnca, pridajte vodu, zapnite oheň a niekoľkokrát premiešajte. Pridajte soľ a bujón a extra panenský olivový olej, miešajte, kým sa bujón úplne nerozpustí. Počkajte, kým nezačne vrieť.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Keď začne vrieť, naposledy premiešajte, hrniec prikryte, znížte teplotu na nízku a nastavte časovač na 17 minút. Otvorením veka unikne všetka para a ryža nebude taká skvelá, takže nechávajte hrniec stále zatvorený. Po 17 minútach hrniec zložte z horúceho horáka a nechajte 20 minút odpočívať, stále zavreté. Po tomto čase by mala byť ryža hotová a pripravená na jedenie. Pokiaľ treba, ryžu dosoľte. Dobrú chuť !
Zdroj: Youtube