REKLAMA
Vianočné medovníky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 400 g hladká múka
- 170 g práškového cukru
- 50 g maslo
- 85 g Med
- 2 vajcia
- 1 pl rum
- 2 čl čajové perníkového korenia
- 1 čl kypriaci prášok
- na potretie vajce
Cukrová poleva
- 1 vaječné bielko
- 200 g práškového cukru
- 1 pl citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Všetky suroviny na cesto dobre premiešame a vypracujeme cesto, ak je cesto príliš lepkavé môžeme pridať trochu múky.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na hrúbku cca pol centimetra a vykrajujeme rôzne tvary.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Medovníky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 170 stupňov, cca 10 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Polevu si pripravíme vymiešaním bielka a preosiateho práškového cukru, ak je poleva príliš hustá pridáme citrónovú šťavu. Vychladnuté medovníčky môžeme zdobiť podľa fantázie.
Zdroj: Youtube