Zdroj: esp_imaging from Getty Images Signature
Vianočný anglický puding
Tradičný vianočný anglický puding so sušeným ovocím.
Ingrediencie
- 115 g hrozienka
- 115 g sušené slivky
- 115 g figy
- 125 g Tmavý cukor
- 2 kus veľké vajcia
- 1 kus jablko
- 115 g maslo
- 115 g múka
- 1⁄2 čl prášok do pečiva
- 1 čl škorica
- 1⁄2 čl muškátový kvet
- 125 ml brandy
Najnovšie letáky
Postup
Na malé kúsky nakrájajte sušené ovocie (hrozienka, sušené slivky a figy) a zmiešajte ich s cukrom.
Nalejte brandy, premiešajte a nechajte odstáť cez noc.
Druhý deň pridáme do zmesi sušeného ovocia jemne nastrúhané jablko, roztopené maslo a vajcia. Všetko dobre premiešame.
V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a koreniny. Potom túto zmes pridáme k zmesi sušeného ovocia a všetko dôkladne premiešame.
Nalejte zmes do vymastenej formy a puding pečte v parnom kúpeli po dobu 4 hodín.
Po upečení nechajte puding vychladnúť a potom ho uchovávajte na chladnom mieste až do Vianoc. Pred podávaním ho môžete zahriať v parnom kúpeli a poliať brandy či rumom.