Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo
Pho Bo je tradičná vietnamská polievka s hovädzím mäsom a ryžovými rezancami. Je to tiež zmes rozličných chutí.
Ingrediencie
- 2 kg hovädzie kosti
- 500 g hovädzie mäso bez kostí
- 450 g ryžové rezance ploché
- 3 ks veľká cibuľa
- 3 ks hviezdičky anízu
- 1 kl semienka koriandra
- 1 pl rybia omáčka
- 300 g fazuľové klíčky
- 1 pl soľ
- 1 pl cukor
- 1 ks zázvor
- 2 ks škorica
- 3 ks kardamón
- 1 kl klinčeky
- 30 g zelená cibuľa
- 10 g zelená bazalka
- 1 ks limetka
- omáčka hoisin
- omáčka sriracha
Najnovšie letáky
Postup
Kosti vložíme do veľkého hrnca s objemom 6 l a zalejeme vodou, aby boli všetky pod hladinou. Privedieme do varu a varíme 5 minút na miernom ohni.
Zdroj: Youtube
Po 5 minutách vodu scedíme a kosti umyjeme pod studenou vodou.
Následne hrniec opláchneme a vložíme doň umyté kosti a vykostené mäso. Hrniec zalejeme vodou a varíme 1 hodinu na miernom ohni. Taktiež odoberieme bokom vzniknutú penu. Pri varení polievky Pho Bo je nevyhnutné mať pootvorenú pokrievku, aby sme získali číry vývar.
Zdroj: Youtube
Na rozpálenú panvicu položíme zázvor pozdĺžne rozpolený rezmi nadol, 2 cibule rozpolené rezmi nadol, badyán, škoricu a kardamón. Opekáme na sucho na miernom ohni do zhnednutia.
Zdroj: Youtube
Obsah panvice, klinčeky, koriandrové semienka, soľ a cukor pridáme do hrnca k vývaru a na miernom ohni varíme ďaľšiu hodinu.
Zdroj: Youtube
Jednu cibuľu nakrájame na tenké kolieska a namočíme na 30 minút do studenej vody. Potom vodu scedíme.
Zdroj: Youtube
Po dvoch hodinách varenia vykostené mäso vyberieme z vývaru a na 5 minút ho prelejeme studenou vodou, aby neztmavlo a nevysušilo sa. Vývar ďalej varíme na miernom ohni.
Mäso scedíme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
Zdroj: Youtube
Z bielej časti zelenej cibule odrežeme približne 6 cm, bielu časť nakrájame na 4 časti a zelené výhonky nakrájame na malé kolieska.
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.
Fazuľové klíčky vložíme do hrnca s horúcou vodou, necháme 30 sekúnd odstáť a scedíme.
Polievka Pho Bo je hotová a môžeme ju servírovať na tanier v nasledovnom poradí. Do misy vložíme rezance, plátky mäsa a kúsok namočenej cibule. Posypeme to nakrájanou zelenou cibuľkou a všetko zalejeme precedeným horúcim vývarom Pho Bo. Potom pridáme 1 PL rybej omáčky, fazuľové klíčky, lístky bazalky, limetkovú šťavu a prípadne omáčky hoisin a sriracha.