Vietnamská polievka
Trochu exoticka veľmi chutná polievka
Ingrediencie
- hovädzie kosti
- 350 g hovädzie mäso na polievku
- 2 kus kuracie stehienka
- 4 kus žltá cibuľa
- 1 kus červená cibuľa
- 50 g čerstvý zázvor
- 1⁄2 hlávky cesnak
- 1 kus škorica
- 4 kus badián
- celé čierne korenie
- pimiento
- 2 polievková lyžica sójovej omáčky
- soľ
- rybacia omáčka
- chili paprička
- bok choy
- 1 kus jarná cibuľa
- 1 pack rýžové rezance
- 1 kus limetka
Najnovšie letáky
Postup
Do veľkého hrnca dáme variť mäso a kosti. Počas varenia odoberáme z povrchu penu, ktorá sa vytvorí. Na panvici opražíme na polovicu prekrojené neošúpané žlté cibule so škoricou badiánom, korením a zázvorom nakrájaným na plátky. Vložíme to celé k mäsu a necháme variť 4 – 6 hodín, s tým, že kuracie stehná sa vytiahnu skôr, podobne aj hovädzie mäso, keď je uvarené. Medzi tým si na jemno nakrájame jarnú cibuľku, pak choi, červenú cibuľu a čili papričku. Uvarené mäso taktiež nakrájame. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a prikryté necháme odstáť do zmäknutia. Hotový vývar precedíme cez sitko do druhého hrnca a dáme späť na sporák. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, šťavou z citróna a môžeme podávať. Polievku nakladáme do misiek, kedy na spodok vložíme ryžové rezance, mäso, zalejeme to vývarom a navrch dáme na jemno nakrájanú zeleninu. Podľa chuti si priamo do misky môžeme pridať ešte sójovú a rybaciu omáčku či šťavu z limetky.
Komentáre (2)
Jedným slovom vynikajúce.
Toto určite musím vyskúšať