REKLAMA
Vločkový koláč alebo pečená kaša
Či už si ho doprajete ako raňajkovú kašu alebo poobedný koláč, nič nemení na tom ,že tento receptík je opäť jeden z tých, ktorý je zdravší a s doplenním jogurtu či tvarohu ho môžete mať ako plnohodnotné, nutrične vyvážené raňajky či olovrant.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 100 g jemné ovsené vločky
- 200 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 1 ks banán
- 30 g hladká špaldová múka
- 1 pl kokosový cukor
- 1 pl kurkuma late
- 2 čl mletá škorica
- 1 čl Perník
- 1 čl prášok do perníka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vločky zalejeme mliekom a necháme postáť cca 15-20 minút. Vajce s banánom rozmixujeme. Zvyšné (suché) ingrediencie zmiešame v miske. K banánovej zmesi primiešame vločky a následne aj suchú zmes. Všetko spolu premiešame a vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
2. Krok
Po dopečení som potrela arašidovým maslom a jahodovým džemom. No na vrch môžete dať čokoládovú polevu, jogurt či tvaroh. Záleží už podľa chuti a kreativity 😊