REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FHaByTBnyOIB-GUKz-OQ/ec7dce6bb17d4e90fc6d7474b163c3.jpeg)
Výborná cviklová polievka s kôprom - ŠALTIBARŠČIAI z Litvy
Neskutočne dobrá a osviežujúca
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 ml kyslej smotany
- 1 l kefír
- 6 ks cvikly
- 4 ks šalátová uhorka
- 5 vajce na tvrdo
- 2 póry
- 5 ks uvarených zemiakov
- kôpor
- soľ
- chlieb
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka. Z hrnca cviklu vyberieme, nastrúhame spolu s uhorkou a zalejeme smotanou, kefírom a vodou z cvikly. Vajíčka ošúpeme, bielky pokrájame na malé kúsky a pridáme do polievky.
2. Krok
V miske rozmiešme žĺtky s pórom a 2 polievkovými lyžicami soli, ktoré tiež pridáme do hrnca s polievkou.
3. Krok
Premiešame. Dochutíme.
4. Krok
Ozdobíme zemiakmi a kôprom.
5. Krok
Podávame s chlebom.
6. Krok
Dobrú chuť :-)