:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHqnW6Ga-Vzm1Hlkk0pG/032438f9133b8cabd0ce6d8cdb8796.jpeg)
Výborná pórová polievka
Velmi chutná polievka, ktorú som sa naučila od mojej svokry. Je velmi jednoduchá, rýchla a z mála surovín🙂 Je to jedna z našich najobľúbenejších polievok. Má sladkokyslú chuť.
Ingrediencie
- 1 velký pór
- 2 zemiak
- 2 mrkiev
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1 pl mletá červená paprika
- 200 ml orzo slovenská ryža
- olej
- soľ
- 3 l voda
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji si chvílku popražíme pokrájaný pór. Pridáme papriku, zalejeme trochou vody a pridáme pokrájané zemiaky a mrkvu. Nalejeme ešte dostatok vody, dáme paradajkovú pastu (pretlak) a soľ podla potreby. Necháme celé variť kým zelenina nezmäkne. Keď je mrkva mäkká, dáme malú cestovinu a povaríme spolu ešte cca.15 minút. Prajem dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHqnW6Ga-Vzm1Hlkk0pG/1f23aeeeb787ac4947198333808eaa.jpeg)
Namiesto paradajkovej pasty môžte dať kludne aj hustý pretlak. Podľa chuti môžte dať 2 alebo aj 3PL, záleží od toho, že akú silnú chuť má vaša pasta/pretlak🙂
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHqnW6Ga-Vzm1Hlkk0pG/cca4f60d88f4e6d87910049a9adf8c.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube