Výborná ryža na turecký spôsob
Toto je moja najobľúbenejšia ryža. Svoju výbornú chuť dostane od opražených cestovín a masla🙂
Ingrediencie
- 500 g ryža
- voda na podliatie
- 100 g maslo
- 2 čl soľ
- 200 ml malé tenké cestoviny
- trochu oleja
Najnovšie letáky
Postup
Na troche oleja si opražíme do hneda cestovinu. Potom pridáme dobre umytú ryžu a 2-3 minuty necháme opražiť. Pridáme vodu a tolko soli, aby chutila voda presolene. Nakoniec dáme maslo a ryžu zakryjeme, aby sa maslo celkom rozpustilo a ryža začala už variť. Odkryjeme pokrývku, ryžu premiešame ešte naposledy premiešame a zakryté necháme pomaly variť až do mäkka, kým nevpije všetkú vodu. Prajem dobrú chuť!
* ryžu stačí dobre umyť, ale bude výborná aj vtedy ak ju pred varením na 1/2-1 hodinu namočíte do studenej vody. * vodu do ryže si môže dať každý podľa seba ako je zvyknutý. Ja som dala na moju ryžu 1,3L vody.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube