Výborná šparglová omáčka
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom. Je to velmi jednoduché jedlo a má výbornú chuť. Prílohu si zvolíte už sami podla chuti.
Ingrediencie
- 500 g biele špargle
- 300 ml mlieko
- 300 ml voda
- 1 pl hladká múka
- soľ
- citrónová šťava
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Použijeme bielu šparglu, tá sa hodí na toto jedlo. Zelenú používam na polievku. Šparglám najprv oblámeme ich spodky/konce, lebo tie sú väčšinou drevené. Netreba ich krájať nožíkom, lebo ako ich budete lámať, to sa odlomí presne tam, kde má ;-) Následne špargle ošúpeme, umyjeme a pokrájame na dlhšie kúsky.
Špargle zalejeme 3dl vody, pridáme soľ a uvaríme ich do mäkka. Keď sú špargle mäkké, prilejeme aj 3dl mlieka v ktorom sme rozhabarkovali 1pl múky. Následne celé povaríme niekolko minút a na konci pridáme ešte trocha citrónovej šťavy podla chuti.
Omáčka je naozaj výborná a má jemnú chuť. Nám najviac chutí s hranolkami a vajíčkom, ale kludne si urobte prílohu podla chuti. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube