Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images
Výborné vanilkové rožky
Recept na výborné vanilkové rožky bez orechov, ktoré sa hodia ku káve alebo čaju.
Ingrediencie
- 250 gramov hladká múka
- 140 gramov masla
- 70 gramov práškového cukru
- 1 ks vajce
- 1⁄2 kl prášku do pečiva
- štipka soli
- strúhaná kôra z citróna
- vanilkový cukor na obalenie rožkov
Najnovšie letáky
Postup
Do misy nasypte múku, práškový cukor, prášok do pečiva, soľ a premiešajte.
Potom pridajte maslo nakrájané na malé kúsky a rukami
ho spracujte do drobovej konzistencie.
Pridajte vajce a citrónovú kôru a rukami vymiešajte cesto do hladka.
Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte ho do chladničky na pol hodiny.
Cesto vyberte z chladničky a na pomúčnenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku približne 1 cm. Potom ho nakrájajte na pásiky a vytvarujte z nich rožky.
Rožky uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 12 - 15 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé.
Ešte horúce vanilkové rožky obaľte vo vanilkovom cukre a nechajte vychladnúť.