Zdroj: AlexandrErin for Pixabay
Výdatná panvica s rezancami
Toto jedlo je v mojej domácnosti skutočnou klasikou! Kombinácia výdatného mletého mäsa a pikantných rezancov robí z tohto pokrmu skutočnú pohodu. Opečenie mletého mäsa pred varením rezancov dodá jedlu jedinečnú, sýtu chuť, ktorú si zamilujú všetci členovia rodiny.
Ingrediencie
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 300 g Cestoviny (najlepšie krátke ako fusilli alebo penne)
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
- 400 g Paradajky (čerstvé alebo konzervované)
- 2 Tablespoon paradajkový pretlak
- 1 ČL soľ
- 1⁄2 ČL Pepper
- 1 ČL údená paprika
- 1 Tablespoon olivový olej
- Čerstvá bazalka (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu mletých cestovín uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Odporúčam variť cestoviny al dente, pretože sa budú ďalej variť v panvici.
Kým sa cestoviny varia, rozohrejte olivový olej na veľkej panvici. Pridajte mleté hovädzie mäso a za častého miešania ho smažte, kým úplne nezhnedne.
K mletému mäsu na panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte 2-3 minúty, kým cibuľa nezhnedne.
Teraz pridajte nakrájanú papriku a smažte ju ďalšie 2-3 minúty.
Teraz do panvice pridajte paradajkový pretlak a krátko opečte, potom pridajte paradajky. Najskôr opečte paradajkový pretlak, ktorý skutočne zintenzívni chuť.
Všetko dochuťte soľou, korením a údenou paprikou. Pridajte trochu vody, nesmie byť príliš suchá.
Zmes nechajte variť približne 10-15 minút.
Do panvice pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby cestoviny mohli absorbovať omáčku.
Cestoviny naservírujte na taniere, podľa potreby posypte trochou bazalky a podávajte horúce.
Tento recept je ideálny na dni, keď chcete rýchlo a jednoducho pripraviť výdatnú a sýtu večeru. Dobrú chuť!