Zdroj: araf60plus for Pixabay
Výdatná zahrievacia kukuričná polievka
Jedným z mojich najobľúbenejších receptov je táto výdatná a hrejivá kukuričná polievka. Je nielen neuveriteľne chutná, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. Túto polievku často pripravujem pre svoju rodinu a moje deti ju milujú, najmä v chladnejších mesiacoch, keď je príjemné jesť hrejivú polievku. Pre chuť polievky sú dôležité najmä čerstvé suroviny.
Ingrediencie
- 500 g čerstvé alebo mrazené kukuričné zrná
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l Kurací alebo zeleninový vývar
- 2 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie
- Kvapka smotany na podávanie (nepovinné)
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu kukuričnej polievky najprv ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Ak máte radi trochu pikantnú polievku ako ja, môžete pridať aj kúsok červenej papriky.
Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a prípadne aj chilli. Vždy to robím na strednom ohni, aby cibuľa začala naozaj karamelizovať a neskôr dodala polievke príjemnú sladkosť.
Pridajte kukuricu a krátko ju orestujte. Tento recept som robila s čerstvou aj mrazenou kukuricou, oboje funguje veľmi dobre, pokiaľ je kukurica dobre osušená.
Pridajte kurací alebo zeleninový vývar a priveďte do varu. Ja uprednostňujem kurací vývar, pretože je polievka bohatšia, ale zeleninový vývar je skvelou vegetariánskou voľbou.
Polievku varte na miernom ohni približne 20 minút. Hotová je vtedy, keď kukurica zmäkne.
Kukuričnú polievku rozmixujte ručným mixérom alebo v mixéri, kým nebude krémová. Teraz by mala mať peknú žltú farbu a krémovú konzistenciu.
Dochuťte soľou a korením a v prípade potreby pridajte viac vývaru, ak je polievka príliš hustá.
Kukuričnú polievku nalejte do misiek, ozdobte kopčekom smotany a čerstvo nasekanými bylinkami a podávajte horúcu. Vychutnajte si jedlo!