REKLAMA

Zdroj: LauriePatterson via iStockPhotos

Výdatná zemiaková panvica

Toto je výdatné a sýte jedlo, ktoré často robím, keď mám dostatok zemiakov. Mleté mäso sa krásne mieša s chrumkavými opečenými zemiakmi a na záver ho dopĺňa čerstvá pažítka. Je to jednoduchá klasika, ktorá je vždy hitom, či už doma, s priateľmi alebo aj na večierkoch.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Mleté mäso, hovädzie alebo zmiešané Pridané do
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 1 veľké Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 ČL paprika Pridané do
  • 100 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • Trochu pažítky na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na prípravu receptu na zemiakovú panvicu najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.

2. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak orestujte do sklovita a potom pridajte mleté mäso. Je dôležité, aby sa mleté mäso dobre opražilo, kým nezružovie - pravidelne miešajte, aby sa zabránilo vzniku hrudiek alebo pripáleniu.

3. Krok

Teraz pridajte na kocky nakrájané zemiaky. Všetko dobre premiešajte a panvicu prikryte. Zemiaky varte 20-25 minút na miernom ohni, kým nezmäknú. Občas premiešajte, aby sa nič nepripálilo.

4. Krok

Dochuťte soľou, korením a paprikou a vmiešajte smotanový syr, aby bola zmes krémovejšia. Varte ešte niekoľko minút, kým sa všetko dobre prehreje.

5. Krok

Pred podávaním ozdobte zemiakovú panvicu čerstvou pažítkou. Vychutnajte si jedlo!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov