Zdroj: LauriePatterson via iStockPhotos
Výdatná zemiaková panvica
Toto je výdatné a sýte jedlo, ktoré často robím, keď mám dostatok zemiakov. Mleté mäso sa krásne mieša s chrumkavými opečenými zemiakmi a na záver ho dopĺňa čerstvá pažítka. Je to jednoduchá klasika, ktorá je vždy hitom, či už doma, s priateľmi alebo aj na večierkoch.
Ingrediencie
- 500 g Mleté mäso, hovädzie alebo zmiešané
- 1 kg zemiaky
- 1 veľké Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 ČL paprika
- 100 g smotanový syr (cream cheese)
- Trochu pažítky na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na zemiakovú panvicu najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak orestujte do sklovita a potom pridajte mleté mäso. Je dôležité, aby sa mleté mäso dobre opražilo, kým nezružovie - pravidelne miešajte, aby sa zabránilo vzniku hrudiek alebo pripáleniu.
Teraz pridajte na kocky nakrájané zemiaky. Všetko dobre premiešajte a panvicu prikryte. Zemiaky varte 20-25 minút na miernom ohni, kým nezmäknú. Občas premiešajte, aby sa nič nepripálilo.
Dochuťte soľou, korením a paprikou a vmiešajte smotanový syr, aby bola zmes krémovejšia. Varte ešte niekoľko minút, kým sa všetko dobre prehreje.
Pred podávaním ozdobte zemiakovú panvicu čerstvou pažítkou. Vychutnajte si jedlo!