Vynikajúci figový koláč
Rýchly koláč z čerstvých fíg a mandľovej múky
Ingrediencie
- 3 vajcia izbovej teploty
- 120 g mandľová múka
- 1 lyžička kypriaci prášok
- lyžičky mandľového extraktu
- 50 g kryštálový cukor
- 80 g hladká múka
- 50 g biely grécky jogurt
- 50 g maslo
- 20 g rozpusteného masla
- Štipka soľ
- čerstvé figy
Najnovšie letáky
Postup
Začnite rozpustením 20 g masla v mikrovlnnej rúre a predhrejte rúru na 180 °C. Roztopené maslo potrieme po dne formy a po všetkých okrajoch, aby sa neprilepilo.
Zdroj: Youtube
Suché ingrediencie: mandľovú múku, hladkú múku, cukor, štipku soli, prášok do pečiva zmiešame v miske a vidličkou premiešame.
Zdroj: Youtube
Do ďalšej misky pridajte zvyšok masla , 3 vajcia, ½ lyžičky mandľového extraktu, grécky jogurt a dobre prešľahajte, aby sa všetko spojilo.
Zdroj: Youtube
Mokré ingrediencie zmiešame so suchými v jednej miske a pridáme na pekáč. 6. Rovnomerne rozotrite zmes mandľového koláča a pohybujte ňou, kým nebude rovnomerné navrchu.
Zdroj: Youtube
Odstráňte vrchnú časť fíg a nakrájajte ich na plátky alebo polovice, potom ich poukladajte okolo celej formy na zmes mandľového koláča, kým nezostanú žiadne medzery. Vložte koláč do rúry na 30-35 minút a potom nechajte vychladnúť 15-20 minút. Pomocou noža jemne skontrolujte, či sa koláč neprilepil k stene formy. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube