REKLAMA

Zdroj: Natascha by Adobe Stock

Vyrobte si vlastné čokoládové lupienky 5 prísad

Tento recept na čokoládový tvaroh som zdokonalila po nespočetných pokusoch a neúspechoch vo vlastnej kuchyni. Kľúčom je správna čokoláda a správny cukor. Čokoláda sa jemne rozpustí a potom sa dozdobí polevou, vďaka ktorej je mimoriadne chrumkavá. Nič nie je lepšie ako domáca čokoláda - verte mi!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 200 g biela čokoláda Pridané do
  • 100 g Sušené ovocie (napr. brusnice, sultánky) Pridané do
  • 100 g orechy Pridané do
  • 1 Štipka morská soľ Pridané do
  • 2 PL Kokosový cukor (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Ak si chcete vyrobiť vlastné čokoládové lupienky, nalámte horkú čokoládu na kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak čokoládu rozpustíte v bain-marie pri nízkej teplote. Dbajte na to, aby sa do čokolády nedostala voda, pretože by mohla ovplyvniť jej konzistenciu.

2. Krok

Medzitým nasekajte orechy a sušené ovocie. Tu som sa naučila, že kúsky by nemali byť príliš malé, aby sa neskôr v čokoláde uplatnili.

3. Krok

Keď sa čokoláda rozpustí, vylejte ju na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme soľou a prípadne kokosovým cukrom a rovnomerne rozložíme kúsky orechov a ovocia.

4. Krok

Teraz rozpustite bielu čokoládu rovnakým spôsobom ako horkú čokoládu a lyžičkou ju nakvapkajte na ešte tekutú horkú čokoládu. Pomocou drevenej špajle nakreslite do čokolády vzory, aby ste vytvorili mramorový vzhľad.

5. Krok

Lomenú čokoládu nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny. Potom ju môžete rozlámať na kúsky a vychutnať si ju! Zvyšky čokolády môžete ľahko uskladniť vo vzduchotesnej nádobe.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov