Zdroj: Natascha by Adobe Stock
Vyrobte si vlastné čokoládové lupienky 5 prísad
Tento recept na čokoládový tvaroh som zdokonalila po nespočetných pokusoch a neúspechoch vo vlastnej kuchyni. Kľúčom je správna čokoláda a správny cukor. Čokoláda sa jemne rozpustí a potom sa dozdobí polevou, vďaka ktorej je mimoriadne chrumkavá. Nič nie je lepšie ako domáca čokoláda - verte mi!
Ingrediencie
- 500 g horkosladká čokoláda
- 200 g biela čokoláda
- 100 g Sušené ovocie (napr. brusnice, sultánky)
- 100 g orechy
- 1 Štipka morská soľ
- 2 PL Kokosový cukor (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Ak si chcete vyrobiť vlastné čokoládové lupienky, nalámte horkú čokoládu na kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak čokoládu rozpustíte v bain-marie pri nízkej teplote. Dbajte na to, aby sa do čokolády nedostala voda, pretože by mohla ovplyvniť jej konzistenciu.
Medzitým nasekajte orechy a sušené ovocie. Tu som sa naučila, že kúsky by nemali byť príliš malé, aby sa neskôr v čokoláde uplatnili.
Keď sa čokoláda rozpustí, vylejte ju na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme soľou a prípadne kokosovým cukrom a rovnomerne rozložíme kúsky orechov a ovocia.
Teraz rozpustite bielu čokoládu rovnakým spôsobom ako horkú čokoládu a lyžičkou ju nakvapkajte na ešte tekutú horkú čokoládu. Pomocou drevenej špajle nakreslite do čokolády vzory, aby ste vytvorili mramorový vzhľad.
Lomenú čokoládu nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny. Potom ju môžete rozlámať na kúsky a vychutnať si ju! Zvyšky čokolády môžete ľahko uskladniť vo vzduchotesnej nádobe.