REKLAMA
Zdroj: pixabay
Zabíjačková kapusta
Na zabíjačku určite patrí aj príprava tejto kapustovej polievky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 brvačové koleno
- 100 g bravčové kože
- 200 g bravčové stehno
- 200 g bravčové pliecko
- 1 kg kyslá kapusta
- 1 Cibuľa
- soľ
- 5 guličiek celé čierne korenie
- 3 guličky pimiento
- 2 ks bobkový list
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 čl mletej rasce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso, kože a koleno si dáme variť do vody.
2. Krok
Vodu si osolíme, pridáme korenia a bobkový list. Vložíme jendu očistenú cibuľu.
3. Krok
Všetko spolu varíme asi hodinu. Po tomto čase pridáme kapustu, ktorú sme si precedili od kapustnice. Tú si môžeme odložiť a podľa potreby polievku dokysliť.
4. Krok
Všetko spolu varím, kým nie je mäso na kolene mäkké. Mäso môžeme do polievky natrhať. Na záver už len polievku dochutíme cesnakom a podľa potreby ešte dosolíme.