Zdroj: pixelshot from Canva
Zamatová čokoládová torta
Zamatová čokoládová torta, ktorou budú všetci nadšení. Tento recept je úžasný na oslavy, narodeniny alebo ľubovoľnú príležitosť, keď potrebujete silnú dávku čokolády. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na tortu:
- 225 g hladká múka
- 350 g granulovaného cukru
- 85 g kakao
- 11⁄2 kl Čajové Sódy bikarbóny
- 11⁄2 kl kypriaci prášok
- 2 ks veľké vajcia
- 240 ml mlieka
- 120 ml rastlinného oleja
- 2 kl vanilkového extraktu
- 240 ml vriacej vody
Na čokoládový krém:
- 200 g horkej čokolády
- 200 g masla
- 400 g práškový cukor
- 1⁄2 kl soľ
- 2 kl vanilkového extraktu
- 120 ml smotany na šľahanie
Na posypanie:
- kúsky čokolády
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite tým, že si predhrejete rúru na 175 stupňov Celzia. Potom si vymastíme a múkou vysypeme dve okrúhle tortové formy o priemere 23 cm.
Zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečivo a soľ v miske strednej veľkosti.
V menšej mise zmixujeme vajcia, mlieko, olej a vanilku. Do tohto pridáme suché ingrediencie.
Potom pridáme vriacu vodu a opäť dobre premiešame. Cesto by malo byť pomerne riedke, ale nebojte sa, výsledok bude stáť za to.
Cesto rozdeľte medzi dve formy a pečte v rúre 30-35 minút.
Zatiaľ si pripravíme čokoládový krém. Roztopíme čokoládu nad parou a necháme ju vychladnúť.
Maslo zmiešame s práškovým cukrom a soľou do hladka.
Pridáme vanilku, smotanu a potom roztopenú čokoládu a všetko dobre premiešame.
Krém dejte do chladničky, kým torta nevychladne. Po vychladnutí torty ju natrieme krémom a posypte kúskami čokolády.