REKLAMA
Zapečená prekladaná kyslá kapusta ( Moja Koložvárska )

Zapečená prekladaná kyslá kapusta ( Moja Koložvárska )

Jednoduché jedlo pre celú rodinu. Ja toto jedlo pripravujem vždy s omáčkou, bez nej nikdy. Takto ma to naučila moja mama😊

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 112 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 112 kg mleté mäso hovädzie Pridané do
  • 500 g ryža Pridané do
  • 2 velké cibule Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 pl mletá paprika Pridané do
  • 2 kl mletá rasca Pridané do
  • 1 kl čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do

Na zálievku:

  • 600 g smotana kyslá hustá Pridané do
  • 212 pl hladká múka pšeničná Pridané do
  • 1 kl mletá paprika Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do

Na omáčku

  • 150 g smotana kyslá hustá Pridané do
  • 3 pl hladká múka pšeničná Pridané do
  • 1 kl mletá paprika Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 25 ml olej Pridané do
  • mlieko podľa potreby Pridané do
  • šťava z kyslej kapusty Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ryžu si už vopred uvaríme, ale nie celkom do mäkka, tak do 3/4. Ja som na 500g ryže dala 8dl vody. Mäso si zmiešame s udanými prísadami. Kyslú kapustu ja nepredváram, lebo si myslím že to nieje potrebné. Tieto čo ja kupujem sú už dostatočne vyzreté, niesú čisto biele, čerstvo naložené. Ale vy ak chcete, tak si predvariť môžte, je to na vás.

2. Krok

Jeden velký pekáč natrieme trochou oleja a pokryjeme ho polovicou kapusty. Na kapustu nanesieme rovnomerne ryžu, trochu uťapkáme a rovnomerne nanesieme aj zamiešané mäso. Nakoniec zakryjeme celé druhou polovicou kapusty. Nakoniec to celé zalejeme smotanovou zálievkou, čo sme si pripravili z udaných surovín. Kapustu pečieme vo vopred zohriatej rúre na 180°C cca.1 hodinu, záleží od rúry.

3. Krok

Na našu omáčku si v hrnci metličkou zmiešame všetky udané prísady. Takto zmiešané to privedieme pomaly do varu a ako bude omáčka hustnúť, podla toho prilievame stále mlieko. Keď nám už omáčka dalej nehustne, ale už zostane požadovanej hustoty, tak ju necháme variť 15 minút. Dochutíme soľou a šťavou z kyslej kapusty podla chuti.

Zapečená prekladaná kyslá kapusta ( Moja Koložvárska ) - krok prípravy 1
4. Krok

Pri servírovaní polejeme omáčkou porciu na tanieri. Je to velmi chutný obed, alebo večera. Prajem dobrú chuť !

Zapečená prekladaná kyslá kapusta ( Moja Koložvárska ) - krok prípravy 1
5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4790 receptov

Kuracie mäso

782 receptov

Mäsité jedlá

2234 receptov

Mascarpone

340 receptov

Zapekané

285 receptov

Raňajky

1453 receptov

Večera

4501 receptov