REKLAMA
Zapekaná tekvica hokkaido
Zapekaná tekvica je chutná a zdravá príloha, ktorá sa hodí na každú príležitosť. Vďaka chrumkavému vonkajšku a jemnému vnútru tekvice sa stane hitom pre deti aj dospelých.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 tekvica
- 2 pl olivový olej
- 1 čajová lyžička mletá škorica
- 1 čajová lyžička sušený tymián
- 1 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 220 °C.
2. Krok
Opláchnite tekvicu pod studenou vodou a potom odrežte vrchnú a spodnú časť. Rozrežte tekvicu na polovicu a vydlabte semená.
3. Krok
Nakrájajte tekvicu na kocky a rozložte ju na plech s pergamenovým papierom.
4. Krok
Zmiešajte olivový olej, škoricu, tymián, soľ a korenie.
5. Krok
Tekvicu pokvapkajte korením a hádžte dookola, kým sa neobalí.
6. Krok
Pečte.
7. Krok
Vyberte ho z rúry a preložte na servírovací tanier.