REKLAMA
Zdroj: zia_shusha from Getty Images
Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou
Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou je chutná a mäsitá pochúťka, ktorú si zamilujete. Ide ideálne na večeru pre celú rodinu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mleté mäso
- 500 g mleté mäso
- 1 kus veľké vajce
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
Zemiaková kaša
- 1 kg zemiaky
- 1⁄2 kus Cibuľa
- 1⁄2 čl soľ
- 50 g maslo
- 100 ml mäsový vývar
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C.
2. Krok
V miske zmiešajte mleté mäso, rozšľahané vajce, nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a korenie dohromady až kým nevznikne jednotná zmes.
3. Krok
Zmes rozložte do hranatého pekáča a pečte v predhriatej rúre po dobu 20 minút.
4. Krok
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Potom zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme maslo a najemno nakrájanú cibuľu.
5. Krok
Zemiakovú kašu natrite na upečené mäso v pekáči a všetko spolu pečieme ďalších 20 minút. Počas pečenia môžeme na vrch pridať trošku mäsového vývaru pre lepší výsledok.
6. Krok
Hotové jedlo necháme mierne vychladnúť pred podávaním.