:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0mjO1xqheh0jLvlc_nVC/5d9900dbc0be6d071868c16477a4cf.jpeg)
Zapekaný karfiol so zemiakmi - recept
Zapekaný karfiol so syrom je úplná klasika, ale pokiaľ by sme chceli tento pokrm trošku vylepšiť, je super k nemu pridať zemiaky. Recept na výborný zapekaný karfiol, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie
- 5 varené zemiaky vcelku
- 1 karfiol
- 1 Cibuľa
- 11⁄2 pl maslo
- 2 pl múka
- 0.3 dcl mlieko
- 2 mozzarella
- soľ a čierne korenie
- 1 pl olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si na panvici rozohrejeme olej, na ktorom skaramelizujeme nasekanú cibuľu, osolíme a okoreníme. Cibuľka musí byť úplne hnedá. Odložíme si ju bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0mjO1xqheh0jLvlc_nVC/322204f05a6c529487b10a34eaa4e3.png)
Zdroj: Youtube
Karfiol si rozoberieme na jednotlivé ružičky a uvaríme ho asi 10 minút vo vode. Zatiaľ si nakrájame varené zemiaky na hrubšie plátky.
V menšom hrnci si pripravíme bešamel. Rozpustíme si maslo, pridáme múku. Opražíme a pridáme mlieko. Bešamel poriadne rozmiešame osolíme a okoreníme.
V mixéri spolu rozmixujeme bešamel s polovicou vareného karfiolu a opraženou cibuľou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0mjO1xqheh0jLvlc_nVC/24b7f9d51ed5bdb45c41ea13af0708.png)
Zdroj: Youtube
Teraz už len do zapekacej misy vrstvíme zemiaky poprekladané karfiolom, zalejeme rozmixovaným bešamelom. Ako posledná vrstva bude bešamel, na ktorý poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0mjO1xqheh0jLvlc_nVC/dcb18ea81a34800e89d578651a7dc0.png)
Zdroj: Youtube