Zapekaný karfiol so zemiakmi - recept
Zapekaný karfiol so syrom je úplná klasika, ale pokiaľ by sme chceli tento pokrm trošku vylepšiť, je super k nemu pridať zemiaky. Recept na výborný zapekaný karfiol, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie
- 5 varené zemiaky vcelku
- 1 karfiol
- 1 Cibuľa
- 11⁄2 pl maslo
- 2 pl múka
- 0.3 dcl mlieko
- 2 mozzarella
- soľ a čierne korenie
- 1 pl olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si na panvici rozohrejeme olej, na ktorom skaramelizujeme nasekanú cibuľu, osolíme a okoreníme. Cibuľka musí byť úplne hnedá. Odložíme si ju bokom.
Zdroj: Youtube
Karfiol si rozoberieme na jednotlivé ružičky a uvaríme ho asi 10 minút vo vode. Zatiaľ si nakrájame varené zemiaky na hrubšie plátky.
V menšom hrnci si pripravíme bešamel. Rozpustíme si maslo, pridáme múku. Opražíme a pridáme mlieko. Bešamel poriadne rozmiešame osolíme a okoreníme.
V mixéri spolu rozmixujeme bešamel s polovicou vareného karfiolu a opraženou cibuľou.
Zdroj: Youtube
Teraz už len do zapekacej misy vrstvíme zemiaky poprekladané karfiolom, zalejeme rozmixovaným bešamelom. Ako posledná vrstva bude bešamel, na ktorý poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu.
Zdroj: Youtube