REKLAMA
Zdroj: FB - Domáce Fajnové jedlá
Zapekaný plnený baklažán
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 250 g mleté mäso
- 1 kus baklažán
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- 100 g mozzarella
- olej
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Cibuľa a cesnak očistíme, nakrájame a podusíme na troche oleja, pridáme mäso. Krátko opečieme, dochutíme a udusíme do mäkka.
2. Krok
Baklažán prerežeme napoly, vydlabeme vnútro a nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme k mäsu a krátko podusíme. Zvyšok baklažánu posolíme, potrieme olejom a môžeme dať piecť na cca 8 minút. Mäso s baklažánom vypneme, nasypeme polovicu nastrúhaného syra, premiešame a naplníme, polovičky baklažánu.
3. Krok
Vrch posypeme strúhanou mozzarellou. Preložíme do vymastenej zapekacej misy a pečieme pri teplote 220°C cca 20 minút.