REKLAMA
Zdroj: Canva
Zaváraná červená repa
Recept na zaváranú červenú repu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- cvikla
- 2 litre voda
- 600 ml ocot
- 40 dkg kryštálový cukor
- 8 dkg soľ
- chren čerstvý
- 1 čl rasca celá
- 1 čl semienka anízové
- 1 čl fenikel
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cvikľu si umyjeme a dáme variť do veľkého hrnca na asi hodinu. Keď je mäkká vylejeme vodu a necháme vychladnúť. Ošúpeme a nastrúhame.
2. Krok
Chren si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme do mixéra a zmixujeme nadrobno. Pridáme k strúhanej cvikli.
3. Krok
Nálev si uvaríme z 2 litrov vody, 600 ml octu, 400 g cukru a 8 dkg soli. Pridáme kmín, aníz a rascu po jednej čajovej lyžičke. Vlažný pridáme k cvikli, ktorou sme si naplnili poháre do vrchu. Zamiešame, naplníme ním poháre a zaviečkujeme. Poháre sterilizujeme 20 minút na 80°C. Potom vybrieme, otočíme hore dnom a zabalíme do deky. Necháme odpočívať :)