REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Zavárané pečené mäso
Recept na to najlepšie zavárané mäso v pohári.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 kg mäsa (bravčové alebo hovädzie)
- 3 Lyžice soli
- 2 Lyžice mletej papriky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice mletého čierneho korenia
- 1 ks Cibuľa
- 1 l vody
- 10 ks sklenených zaváracích pohárov
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké kúsky.
2. Krok
Kusy mäsa si potom potrieme zmiešanými koreninami a necháme odležať v chladničke aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
3. Krok
Po odležaní mäso pečieme v rúre pri 180°C približne 2 hodiny.
4. Krok
Medzitým si pripravíme zaváracie poháre. Umyjeme ich a dôkladne vysušíme.
5. Krok
Pečené mäso naložíme do zaváracích pohárov a zalejeme výpekmi z mäsa zmiešanými s vodou.
6. Krok
Poháre uzavrieme a dáme zavárať do vriacej vody na 90 minút.
7. Krok
Po vychladnutí skladujeme v chlade a tme.