REKLAMA
Zdravé a nadýchané lievance
Lievance si vychutnajte s džemom, šľahačkou alebo s čerstvou jahodovou penou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 vaječné bielka
- 2 vaječné žĺtka
- 3 pl kryštálový cukor
- 500 ml acidka
- 250 g polohrubá múka
- 2 čl kypriaci prášok
- trochu masla a oleja
- javorový sirup
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Začneme tým, že si rozdelíme 2 vajíčka na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny a odložíme stranou.
2. Krok
Vyšľaháme si ďalej aj 2 žĺtka s cukrom do peny. Pridáme acidko, premiešame. Do hmoty ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou.
3. Krok
Následne zľahka vmiešame bielkovú penu. Panvicu rozohrejeme s maslom a trochou oleja, vyprážame lievance. Hotové lievance ozdobíme želaným topingom, či už džemom, čokoládou so šľahačkou, javorovým sirupom alebo dokonca domácou jahodovou penou. Dobrú chuť.