Zdravé zeleninové karbonátky
Zdravé zeleninové karbonátky z mrkvy, papriky, karfiolu a chili obalené v cestíčku a strúhanke.
Ingrediencie
- 1 hrnček krupica
- 1⁄2 hrnček paprika
- 1⁄2 hrnček mrkva
- 1⁄2 hrnček karfiol
- 2 pl múka
- 4 pl zelený koriander
- 2 ks zelené chilli
- 1 pl zázvorová pasta
- 1⁄4 pl mleté čierne korenie
- 1 pl soľ
- 2 čl olej
- strúhanka
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozpálime olej a postupne pridávame na ňu zázvorovú pastu, nadrobno nakrájané čili papričky, kapustu, mrkvu, karfiol a papriku.
Zdroj: Youtube
Všetko spolu dobre premiešame.
Zdroj: Youtube
Po chvíli prilejeme na panvicu vodu a zeleninovú zmes osolíme. Panvicu prikryjeme pokrievkou a jej obsah privedieme k varu.
Zdroj: Youtube
Keď sa už zeleninová zmes varí pridáme k nej krupicu, premiešame ju a odstavíme zo sporáka. Vznikne nám tuhá kaša, ktorú necháme 5 minút odpočívať.
Zdroj: Youtube
Medzitým si pripravíme cesto z múky. Do misky nasypeme hladkú múku a prilejeme k nej 5PL vody. Miešame ju pokiaľ nevznikne tekutá kaša. Do kaše pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Zdroj: Youtube
Po 5 minútach odpočívania zmes opäť premiešame a pridáme k nej nasekaný koriander.
Zdroj: Youtube
V tejto chvíli máme všetko na prípravu zeleninových karbonátkov hotové a môžeme začať s ich vytvarovaním. Ruky si jemne potrieme olejom a vytvarujeme v nich karbonátky, ktoré obalíme najskôr v cestíčku a potom v strúhanke.
Zdroj: Youtube
Tie následne vložíme do rozpálenej panvice a smažíme do zlatista.
Zdroj: Youtube