REKLAMA
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Zemiaky uvarené, nakrájané vyprážané v oleji, panenka rýchlo upečená na spôsob minútky podávané s figovým chutney.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 bravčové panenky
- 1 kg zemiak
- 1 figové chutney
- soľ
- mleté čierne korenie
- maslo
- olivový olej
- olej na vyprážanie
- pažítka na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Deň vopred si uvaríme zemiaky v šupke. Potom si ich nakrájame na hrubšie kolieska a vypražíme v oleji.
2. Krok
Vypražíme do chrumkava, scedíme osolíme.
3. Krok
Panenku si očistíme, nakrájame na medailóniky, roztlačíme rukou, osolíme, okoreníme. Opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Necháme nech má jemne hnedú kôrku z oboch strán. Dáme hrubý plátok masla. Prikryjeme pod pokrievku a necháme dôjsť.
4. Krok
Podávame s figovým chutney (produkt lidl).
5. Krok
Zemiačky posypeme pažítkou.
6. Krok
Nech obedík chutí.