REKLAMA

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

Zemiaky uvarené, nakrájané vyprážané v oleji, panenka rýchlo upečená na spôsob minútky podávané s figovým chutney.

REKLAMA
Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 bravčové panenky Pridané do
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 1 figové chutney Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • maslo Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • pažítka na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Deň vopred si uvaríme zemiaky v šupke. Potom si ich nakrájame na hrubšie kolieska a vypražíme v oleji.

2. Krok

Vypražíme do chrumkava, scedíme osolíme.

3. Krok

Panenku si očistíme, nakrájame na medailóniky, roztlačíme rukou, osolíme, okoreníme. Opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Necháme nech má jemne hnedú kôrku z oboch strán. Dáme hrubý plátok masla. Prikryjeme pod pokrievku a necháme dôjsť.

4. Krok

Podávame s figovým chutney (produkt lidl).

5. Krok

Zemiačky posypeme pažítkou.

6. Krok

Nech obedík chutí.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov