REKLAMA
Zdroj: arfo from Getty Images
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom sú tradičným slovenským jedlom, ktoré si zamiluje každý. Guľky sú výborné samy osebe, ale v kombinácii s údeným mäsom dostanú úplne nový rozmer. Príprava je trochu časovo náročnejšia, ale výsledok stojí za to.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 1 kg zemiaky
- 300 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 1 čajová lyžička soľ
Náplň
- 200 g údené mäso
Ostatné
- 50 g maslo
- 100 g strúhanka
- 2 l voda na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Vyžmýkame ich, šťavu zachytíme do misky. Necháme odstáť, aby sa škrob usadil na dne. Zemiakovú masu premiešame s vajcom, múkou a soľou do tuhého cesta.
2. Krok
Údené mäso nakrájame na malé kúsky.
3. Krok
Z cesta formujeme guľky, do stredu dávame kúsok mäsa a guľky zatvárame.
4. Krok
Guľky varíme vo vriacej vode približne 20 minút.
5. Krok
Pridáme maslo a posypeme strúhankou, údeným mäsom a bylinkami.
6. Krok
Podávame teplé.