REKLAMA
Zemiakové pagáče zo špaldovej múky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
45
Suroviny
- 4 hrnčeky špaldová múka
- 3 hrnčeky uvarené postrúhané zemiaky
- 2 žĺtko
- 0.8 hrnček olej
- 5 kl soľ
Kvások
- 1 hrnček vlažné mlieko
- 42 g čerstvé droždie
- 3 kl cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zmiešame si všetky suroviny na cesto. Nakoniec pridáme kvások, ktorý sme si predtým pripravili. Vymiesime cesto a necháme ho kysnúť zakryté na teplom mieste asi hodinu.
2. Krok
Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme pagáče.
3. Krok
Dávame na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným domácim vajíčkom.
4. Krok
Posypeme sezamom alebo strúhaným syrom a dáme do trúby.
5. Krok
Trúbu som si predhriala na 180 stupňov a piekla som kým pagáče neboli pekné zlaté.