Zdroj: DeniseBush from Getty Images Signature
Zemiakový šalát s majonézou
Tradičný zemiakový šalát s majonézou, ktorý sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 3 kus vajcia
- 1 kus veľká cibuľa
- 200 ml Majonézy
- Soľ podla chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 pl horčice
- 2 pl octu
- rôzne zeleniny podľa chuti (napr. paprika, uhorka)
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky olúpeme a nakrájame na malé kocky. Varíme ich v osolenej vode, kým nie sú mäkké, ale nie rozpadnuté. Varíme ich spravidla okolo 20 minút, ale vždy skontrolujeme ich mäkkosť vidličkou predtým, než ich odoberieme z ohňa.
Zatiaľ čo sa zemiaky varia, uvarte vajcia na tvrdo. To trvá približne 10 minút od momentu, keď voda začne vrieť.
Cibuľu nakrájame na jemno a pridáme do misky. Potom pridáme majonézu, horčicu a ocot. Všetko dobre premiešame.
Keď sú zemiaky a vajcia uvarené, necháme ich trochu vychladnúť. Potom zemiaky a olúpané vajcia nakrájame na kocky a pridáme do misky k ostatným ingredienciám.
Nakoniec pridáme soľ a korenie podľa chuti a ak máte, pridajte nakrájanú zeleninu. Všetko dobre premiešame a necháme chladnúť najmenej hodinu pred podávaním. Tento šalát je najlepší, keď má čas na chladenie, aby sa chute skutočne prepojili.