Zemiaky s bravčovým mäsom a smotanou
Tieto zemiaky sú podobné francúzskym, ale sú viac šťavnaté.
Ingrediencie
- 5 ml olej
- 950 g očistených zemiakov
- 430 g bravčové pliecko
- 1 Cibuľa
- 200 g cottage
- 20 g strúčiky cesnaku
- 3 uvarené vajíčka
- 3 vajcia
- 160 g kyslá smotana
- 330 ml smotana na varenie
- soľ a korenie
- drvená rasca
- mletá červená paprika
- strúhaný syr
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky zbavené šupky nakrájame na kolieska.
Spodok pekáčika prostriekame olejom a pridáme na polkoliesa nakrájanú cibuľu. Rovnomerne rozvrstvíme polovicu zemiakov,ktoré posolíme, pokmínujeme,pokorenime a na ne dáme mäso nadrobno nakrájané, cottage syr,polovicu rozpučeného cesnaku a na tvrdo uvarené vajcia .Navrch dáme druhú polovicu zemiakov ,posolíme, pokorenime, posypeme červenou ml.paprikou.
V miske rozmiešame vajíčka, zvyšok cesnaku, kyslú a pochúťkovú smotanu.Zalejeme ňou zemiaky v pekáči a zakryté pečieme .
Pred koncom odokryjeme a zemiaky zapečieme.Po zružovení zemiakov posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme.
Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.