REKLAMA
Zemiaky s petržlenovou vňaťou
Zemiaky s petržlenovou vňaťou sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré je ideálne ako príloha k mäsovým alebo rybím jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiakov
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 ks zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
- trochu masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Zemiaky očistite a nakrájajte na štvrtiny alebo menšie kúsky podľa vašej voľby.
2. Krok
Vo veľkom hrnci uvarte vodu a pridajte zemiaky. Varte ich, kým nie sú mäkké.
3. Krok
Medzitým opláchnite petržlenovú vňať a nakrájajte ju na jemno.
4. Krok
Keď sú zemiaky uvarené, zlejte vodu a pridajte olivový olej, maslo, soľ a čierne korenie. Premiešajte, aby boli všetky zemiaky rovnomerne pokryté.
5. Krok
Nakoniec pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a premiešajte. Podávajte horúce.
Iwa : Treba napísať aký varný tip v recepte treba použiť. A-šalátové B-prilohove C - na pyré a hranolky. Olivový olej - Talianska kuchyňa. Maslo Francúzka kuchyňa Kvalitný slnečnicový olej Slovenská kuchyňa ?