REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Žemľovka z vianočky s tvarohom
Recept na žemľovku, ktorá je pripravená z vianočky s tvarohom a jablkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g vianočky
- 4 ks veľké jablká
- 500 g syr cottage cheese
- 4 ks vajcia
- 1⁄2 l mlieka
- 150 g cukru
- hrozienka
- škorica podľa chuti
- maslo na vymastenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme všetky suroviny. Vianočku nakrájame na tenké plátky. Jablká umyjeme, olúpeme a nastrúhame. Tvaroh vymiešame.
2. Krok
V mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a pridáme k ním mlieko.
3. Krok
Do mlieka namočíme na krátko vianočku, ktorú potom uložíme do vymasteného pekáča.
4. Krok
Na vrstvu vianočky položíme vrstvu tvarohu.
5. Krok
Na tvaroh položíme vrstvu jabĺk s hrozienkami.
6. Krok
Na vrch položíme opäť vrstvu vianočky namáčanej v mlieku.
7. Krok
Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi hodinu.
8. Krok
Pred koncom vyšľaháme bielka na tuhý sneh a potrieme ním vrch žemľovky, čím vytvoríme "čapičku".