REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Živánska na pekáči
Parádna živanská na pekáči. Výborne chutí s kyslou uhorkou a chlebom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 700 g bravčové pliecko
- 200 g prerastená slanina
- 5 ks zemiak
- 3 ks Cibuľa
- 5 pl horčica
- korenie na zemiaky
- oregano
- soľ
- korenie
- vegeta
- olej
- kečup
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Mäso nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na plátky.
2. Krok
Na pekáč striedavo ukladáme vedľa seba zemiaky, mäso, slaninu a cibuľu.
3. Krok
Keď máme pekáč plný, všetko osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, oregano a korenie na zemiaky.
4. Krok
Na vrch pridáme horčicu, kečup a olej.
5. Krok
Živanskú na pekáči pečieme prikrytú alobalom vo vyhriatej rúre na 200°C približne 100 minút.