REKLAMA
Žltkové rezy
Koláč plný orechov
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
45
Cesto
- 250 g maslo
- 270 g cukor práškový
- 270 g mleté orechy vlašské
- 140 g múka polohrubá
- 6 ks bielok
- 1 balík prášok do pečiva
Poleva
- 6 ks žĺtka
- 250 g práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cesto: Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme mleté orechy, múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
2. Krok
Poleva: Práškový cukor vymiešame so žĺtkami na hustú polevu, ktorú natrieme na upečený teplý koláč.
3. Krok
Necháme úplne uschnúť a vychladnúť. Koláčik je najlepšie krájať nahriatym nožom. Dobrú chuť!