REKLAMA
Zubáč so špargľovou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 50 g filetu zo zubáča
- 50 g špargle
- 30 ml ovseného krému smotany
- maslo ghee maslo
- šťava z citróna
- mletá rasca
- kurkuma
Príloha
- zemiaky
- batáty
- mlieko
- maslo
- pažítka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Špargľu si nakrájame, uvaríme a vymixujeme na hladký krém.
2. Krok
Na masle si orestujeme nakrájanú rybu(dáme pozor na kosti), okorenime a dusime. Podlejeme vodou.
3. Krok
Ak je mäkká, pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme rozmixovanú špargľu a ovsený krém, zamiešame, povarime a odstavíme.
4. Krok
Namiesto špargle sa hodí zmes cukety a špenátu.
5. Krok
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu s pažítkou a batátové hranolky.
6. Krok
Batat som nakrájala na hranolky, potrela zmesou (olivový olej+mletá červená paprika+bazalka) dáme do vopred zohriatej rúry a pečieme na 220/20 minút.
7. Krok
Dobrú chuť!