Zdroj: Pixabay: galyafanaseva
Ako si na jeseň pripraviť vlastnú tekvicovú polievku Hokkaido ?
Tekvicová polievka Hokkaido je jesenná pochúťka, ktorú si každoročne rád pripravujem a vychutnávam. Vďaka zjednodušenému postupu - vrátane nelúpania tekvice - je táto polievka počas chladnejších mesiacov absolútne obľúbená. Je nielen chutná a zdravá, ale aj príjemná na prípravu - skutočná lahôdka pre chuťové bunky.
Ingrediencie
- 1 Hokkaido tekvica
- 2 stredná veľkosť Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkiev
- 1 l zeleninový bujón
- 200 ml Krém
- 2 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie
- 1 Čajová lyžička Tekvicový olej (voliteľné)
- Tekvicové semienka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Recept na polievku z tekvice hokkaido pripravíte tak, že tekvicu hokkaido rozkrojíte na polovicu a lyžicou odstránite semená. Potom tekvicu nakrájajte na veľké kúsky. Na tekviciach Hokkaido je skvelé to, že šupka je jedlá a nemusí sa odstraňovať - počas varenia zmäkne a je ďalším zdrojom živín.
Potom ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a strúčiky cesnaku. Ošúpte aj mrkvu a nakrájajte ju na malé kúsky.
Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a mrkvu. Pred pridaním cesnaku odporúčam cibuľu smažiť asi 5 minút, kým nie je priesvitná - cesnak sa tak nespáli a získa príjemnú arómu.
Potom pridajte kúsky tekvice a niekoľko minút smažte. Potom pridajte zeleninový vývar a zeleninu varte asi 20 minút, kým tekvica hokkaido a mrkva nezmäknú.
Keď je zelenina mäkká, odstavte ju z ohňa a rozmixujte na jemné pyré ručným mixérom. Pridajte smotanu a podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Pred podávaním pokvapkajte tekvicovú polievku Hokkaido niekoľkými kvapkami tekvicového oleja a ozdobte ju tekvicovými semienkami.