REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Myriams-Fotos

Ako urobiť výdatné špagety zo zelenej šošovice

Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá, ale jeho chuť je veľmi bohatá. Šošovica je bohatá na bielkoviny a vlákninu, takže je to výdatné a sýte jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g Zelená šošovica Pridané do
  • 400 g Bezlepkové špagety Pridané do
  • 1 Cibuľa, nasekaná Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 konzerva nakrájané paradajky Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušená bazalka Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušené oregano Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • Čerstvé lístky bazalky na ozdobu Pridané do
  • Čerstvé lístky bazalky na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Začiatok so šošovicou vám ušetrí čas; šošovicu dôkladne prepláchnite pod čistou vodou. Potom do stredne veľkého hrnca pridajte šošovicu a toľko vody, aby bola zakrytá asi 2 cm. Zmes priveďte do varu na silnom ohni. Nezabudnite ju občas premiešať, aby sa neprilepila.

2. Krok

Po dosiahnutí bodu varu znížte teplotu na minimum, hrniec prikryte a nechajte variť, kým šošovica nezmäkne. Zvyčajne to trvá 20-25 minút.

3. Krok

Kým sa šošovica varí, môžete začať pripravovať špagety podľa návodu na obale. Odporúčam vodu na cestoviny dobre osoliť, zvýrazní to ich chuť.

4. Krok

Počas varenia špagiet rozohrejte olivový olej na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a smažte, kým nezpriehľadnejú. Zvyčajne to trvá 5-7 minút. S týmto krokom sa neponáhľajte, pretože vytvára aromatický základ pre vašu omáčku.

5. Krok

Do panvice pridajte plechovku nakrájaných paradajok spolu so sušenou bazalkou a oreganom. Dobre premiešajte a nechajte dusiť asi 5 minút.

6. Krok

Šošovica by už mala byť uvarená. Sceďte ju a pridajte do zmesi paradajkovej omáčky. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Šošovicovú omáčku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

7. Krok

Keď sú špagety al dente, nechajte ich odkvapkať a okamžite ich pridajte na panvicu. Dobre premiešajte, aby sa každý kúsok špagiet obalil omáčkou.

8. Krok

Šošovicové špagety podávajte horúce, ozdobené lístkami čerstvej bazalky. Toto jedlo sa dobre kombinuje s cesnakovým chlebom alebo čerstvým šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov