Zdroj: Pixabay: Myriams-Fotos
Ako urobiť výdatné špagety zo zelenej šošovice
Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá, ale jeho chuť je veľmi bohatá. Šošovica je bohatá na bielkoviny a vlákninu, takže je to výdatné a sýte jedlo.
Ingrediencie
- 200 g Zelená šošovica
- 400 g Bezlepkové špagety
- 1 Cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 konzerva nakrájané paradajky
- 1 čajová lyžička sušená bazalka
- 1 čajová lyžička sušené oregano
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl olivový olej
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začiatok so šošovicou vám ušetrí čas; šošovicu dôkladne prepláchnite pod čistou vodou. Potom do stredne veľkého hrnca pridajte šošovicu a toľko vody, aby bola zakrytá asi 2 cm. Zmes priveďte do varu na silnom ohni. Nezabudnite ju občas premiešať, aby sa neprilepila.
Po dosiahnutí bodu varu znížte teplotu na minimum, hrniec prikryte a nechajte variť, kým šošovica nezmäkne. Zvyčajne to trvá 20-25 minút.
Kým sa šošovica varí, môžete začať pripravovať špagety podľa návodu na obale. Odporúčam vodu na cestoviny dobre osoliť, zvýrazní to ich chuť.
Počas varenia špagiet rozohrejte olivový olej na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a smažte, kým nezpriehľadnejú. Zvyčajne to trvá 5-7 minút. S týmto krokom sa neponáhľajte, pretože vytvára aromatický základ pre vašu omáčku.
Do panvice pridajte plechovku nakrájaných paradajok spolu so sušenou bazalkou a oreganom. Dobre premiešajte a nechajte dusiť asi 5 minút.
Šošovica by už mala byť uvarená. Sceďte ju a pridajte do zmesi paradajkovej omáčky. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Šošovicovú omáčku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
Keď sú špagety al dente, nechajte ich odkvapkať a okamžite ich pridajte na panvicu. Dobre premiešajte, aby sa každý kúsok špagiet obalil omáčkou.
Šošovicové špagety podávajte horúce, ozdobené lístkami čerstvej bazalky. Toto jedlo sa dobre kombinuje s cesnakovým chlebom alebo čerstvým šalátom.