Bábovka perníková
Trošku diétna, ale chutila
Ingrediencie
- 50 g brusníc
- 4 vajcia g trstinový cukor
- 150 g celozrnná špaldová múka
- 50 g mandľová múka
- 7 g kypriaci prášok s vinným kameňom
- 9 g perníkové korenie
- 80 g maslo
- rumová príchuť
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Do pohára dáme sušené brusnice, zalejeme ich kvapkou vody s rumovou príchuťou alebo tuzemským umom ja som nemala tak príchuť postačila.
V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme mlieko,vlažné roztopené maslo a suché ingrediencie – špaldovú,mandľovú múku zmiešanú kypriacim práškom,perníkovým korením a premiešame. Pridáme namočené brusnice Na záver do cesta po lyžiciach pridáme sneh z bielkov a zakaždým jemne premiešame.
Nadýchané cesto vylejeme do formy na bábovku, ktorú sme si predtým vymastili tukom a poriadne vysypali múkou aj mandľovou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 40 minút.
Hotovú bábovku vytiahneme z rúry necháme 2-3 minúty oddýchnuť a opatrne ju vyklopíme z formy.
Po vychladnutí polejeme bábovku čokoládovou polevou (do polevy môžete pridať trochu perníkového korenia alebo škorice, čím znásobíte chuť perníkovej bábovky) a ozdobíme podľa seba,,ja som iba čokoladou,,
Dobrú chuť ♡