REKLAMA
Banana split tart s lieskovcami
Fantastická nepečená dobrota
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 250 g maslové sušienky
- 100 g mleté pražené lieskovce
- 1 polievková lyžica práškový cukor
- 2 polievková lyžica holandské kakao
- 125 g maslo
- 100 ml mlieko
- 3 kus banány
Ganache
- 150 g mliečnej čokolády
- 200 g tmavá čokoláda
- 125 g maslo
- 250 ml sladká smotana
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do väčšej misky dáme mleté lieskovce, zomleté sušienky, práškový cukor, kakao a roztopené maslo. Dobre zmiešame a hmotou obložíme formu na tart (priemer 30 cm). Dáme do chladničky.
2. Krok
Všetky suroviny na ganache dáme do misky na platňu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Chvíľu varíme, ale nesmie vrieť! Odstavíme, aby sa ganache trochu ochladil.
3. Krok
Medzitým z chladničky vyberieme tart a narežeme banány na kolieska. Poukladáme ich vedľa seba a teplým (nie horúcim) ganache opatrne zalejeme.
4. Krok
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín.
Mňam, vyzerá úúúžasne